S kolesi v Logarsko dolino – 2017

Skupno kolesarjenje PGD LOKROVEC-DOBROVA in DVD GOJANEC iz Hrvaške v Logarsko dolino

V našem gasilskem društvu je kolesarjenje prisotno že vsaj trinajst let. Leta 2005 so se člani Pušnik Branko, Pliberšek Zvone in Fidler Sandi na hitro dogovorili, da bi se podali s kolesi v Logarsko dolino. V nekaj dneh so se vse dogovorili in prekolesarili pot od Celja do Logarske Doline ter nazaj. Takrat se še nobenemu ni sanjalo, da bo to kolesarjenje postalo tradicionalno. Vsako leto se za to pot odloči večje število članov.

Na pobudo poveljnika Borisa Zoriniča smo se 16.8.2013 s kolesi odpravili k našim pobratenim gasilcem v DVD Gojanec pri Varaždinu na Hrvaško. Že naslednje leto so nam kolesarski obisk vrnili in tako je tudi ta pot postala tradicionalna. Eno leto mi k njim, naslednje oni k nam.

V letu 2017 pa smo zadevo malo združili. Naše prijatelje iz DVD Gojanec smo povabili na skupno kolesarjenje v Logarsko dolino. Ob ideji so bili navdušeni. Določili smo samo še datum in akcija.

Dne 26.8.2017 je nekaj prijateljev iz DVD Gojanec prikolesarilo do našega gasilskega doma v Lokrovcu, nekaj pa se jih je pripeljalo z kombijem. Pripravili smo jim topel sprejem, večerjo, druženje in potem počitek.

Naslednje jutro, okoli šeste ure, smo skupaj pritisnili na pedala in krenili proti Logarski dolini. Sončno nedeljsko jutro je bilo prečudovito za kolesarjenje. Skupaj z našimi prijatelji smo uživali v prelepi naravi Savinjske doline. Po kratkih postankih v Mozirju, Ljubnem, Lučah, kjer smo se malo okrepčali, smo okoli dvanajste ure dosegli cilj – Logarska Dolina. Sledil je počitek, malica in še obisk slapa Rinka.

Naši prijatelji so bili navdušeni nad naravnimi lepotami teh krajev. Še posebej so občudovali slap Rinka in skalnate vrhove.

Žal, kar je lepo, hitro mine. Morali smo se vrniti proti domu. Zaradi časovne stiske smo kolesa naložili v kombije in se odpeljali na Frankolovo, kjer smo imeli pozno kosilo in se še malo družili.
 
Slovo po prečudovitem dnevu je bilo vse prej kot lahko. Ampak odločitev je je bila jasna, to bomo ponovili – ne enkrat, še mnogo mnogokrat …

 
Poveljnik
Boris Zorinič
 
-ogled slik v  galeriji
 

Gasilsko kolesarjenje

Celje 20.7.2014

Najbolje, da začnem tako: ″ Kolesarska zgodba se nadaljuje″. Pred približno enim letom smo gasilci PGD Lokrovec-Dobrova na tej strani objavili kolesarski podvig s kolesom v Varaždin. Letos z veseljem objavljamo obisk naših pobratenih članov DVD Gojanec, ( kraj blizu Varaždina ) pri nas v Lokrovcu.
Naj spomnim, da se je na naših vsakoletnih srečanjih porodila ideja, da naše društvo s kolesi obišče pobrateno društvo DVD Gojanec blizu Varaždina. To se je zgodilo lani 16.8.2013.
Letos, pred kratkim poveljniku zazvoni telefon in na drugi strani: ″v soboto vas obiščemo s kolesi, če je možno″. Kratko presenečenje in odgovor: ″ni problema vas pričakujemo″. Stekla je akcija, kot pri gasilcih to poteka. Še isti dan so se začele priprave.
Srečanje se je zgodilo v soboto 19.7.2014. Naše pobratene gasilce smo s kolesi pričakali na Stranicah pri gostišču Jana, kjer smo si segli v roke, se pozdravili in se skupaj okrepčali z dobro malico. Pot nas je potem vodila preko Vitanja z ogledom vesoljskega centra. Tu smo skupaj občudovali dosežke našega rojaka Hermana Potočnika, kateremu je center tudi posvečen. Pot smo nadaljevali mimo Sotske, Nove cerkve, Vojnika in Šmartinskega jezera do Lokrovca. Tu smo se v našem gasilskem domu na kratko odpočili, se osvežili in se odpravili na kosilo v prekrasno okolje ob Šmartinsko jezero v gostišče Muzl. Po kosilu smo peš nadaljevali po poti čez most in ob jezeru do jezerske ladje s katero smo se tudi popeljali. Naši pobrateni člani in kolesarji so občudovali lepote Šmartinskega jezera z okolico. Po končani plovbi smo peš nadaljevali pot do Pušn šanka pr Tini, kjer smo se pri naši članici tudi osvežili s pijačo. Tako smo pot zaključili v našem gasilskem domu z večerjo in druženjem s ostalimi našimi člani. V znak spoštovanja in uspeha po opravljenem kolesarskem podvigu jim je naš predsednik Pavel Stermecki izročil kipec kolesarja v spomin na ta dogodek.
Dan je minil kot bi trenil. Noč se je spustila in naši prijatelji so v domu sladko zaspali. Zjutraj smo jih pričakali z zdravim kmečkim zajtrkom v naravnem okolju pod brezami. Sledile so zahvale, poslavljanja in pot nazaj v njihov Gojanec .
Kaj naj rečem na koncu, to srečanje ni samo obisk, je tudi dokaz naše kondicijske pripravljenosti, ki jo potrebujemo na intervencijah. Prekolesariti 120 KM v enem dopoldnevu ni ravno mačji kašelj, kot tudi zdržati nekaj ur na kakšnem požaru ali poplavi v zaščitni opremi. Smo pač prostovoljni Gasilci?

1

2

S kolesi v Logarsko

V nedeljo, 15.9.2013, smo se gasilci PGD Lokrovec-Dobrova v zgodnjih jutranjih urah, povsem tiho odpravili na pot s kolesi v Logarsko dolino. Pot nas je vodila od Lokrovca preko Ostrožnega, Lopate, Galicije mimo Žalca, Šempetra, Letuša do Mozirja, kjer smo imeli kratek postanek za kavico in slaščico. Po oddihu smo nadaljevali pot skozi Nazarje, Ljubno do  Luč. Tu smo imeli malico in poživilo v obliki malih črnih kroglic. Potem smo z lahkoto opravili še preostanek poti skozi Solčavo do Logarske doline, natančneje do doma Cinkarne Celje, kjer smo si privoščili odmor pred povratkom. Nekaj naših članov je nadaljevalo pot do spodnje postaje žičnice na Okrešelj.

Po poštenem oddihu smo se vrnili proti domu. Skupaj smo kolesarili do kraja Nazarje in tu nas je večina zamenjala sedež kolesa s sedežem v kombiju, ki nas je spremljal. Potrebno je omeniti, da nas je vseskozi spremljal in moralno podpiral, eden naših najstarejših članov, Jože Pliberšek – Pepčo. Zelo smo bili veseli takšnega spremstva, saj z Pepčotom vedno najdemo skupen jezik, ne glede na leta.

Nedelja je minila kot bi mignil. Na koncu smo še nazdravili v gasilskem domu in se vrnili domov, na pozno kosilo.

Lokrovec 17.09.2003
Poveljnik PGD Lokrovec-Dobrova
gas. častnik II.st. Boris Zorinič

Gasilci smo kolesarili

Gasilci PGD Lokrovec-Dobrova in DVD Gojanec, iz sosednje Hrvaške se družimo že 25 let. Vsaj dvajset let imamo redna srečanja.  Leta 1988 in 1992 smo podpisali listino o pobratenju. Vsako srečanje je nekaj posebnega, naj bo to pri nas v Sloveniji  ali pri njih v okolici Varaždina.

Letos v začetku marca se je našemu poveljniku porodila ideja, da obiščemo naše prijatelje s kolesi. Stekle so priprave in dogovarjanja. V drugi polovici maja letos smo imeli srečanje pri nas. Takrat smo se dokončno dogovorili s člani DVD Gojanec  in določili datum kolesarjenja. Poti nazaj ni bilo več. Za podvig se nas je odločilo osem članov, vsi rekreativci. Vsak po svoje smo trenirali in nabirali moči za ta podvig. Pridobili smo nekaj sponzorjev, da nismo bremenili  finančna sredstva društva. Opremili smo se z kolesarskimi majicami in napisom na hrbtu, tako, da smo bili kot prava kolesarska ekipa. Imeli smo tudi spremstvo,  tehnično pomoč v slučaju okvar in pripravo malice.

Tako pripravljeni smo krenili na pot 16.8.2013 ob 6.09 izpred PGD Lokrovec-Dobrova. Pot nas je vodila preko  Vojnika, Frankolovega do Stranic, kjer smo imeli kratek postanek. Po nekaj minutah smo pot nadaljevali proti Slovenskim Konjicam in Slovenski Bistrici. Malo pred Pragerskim smo si vzeli čas za malico. Po okrepčilu smo nadaljevali pot preko Ptuja do mejnega prehode Zavrč. Tam smo imeli drugo večjo pavzo in v med mejnem  prostoru so se nam pridružili naši prijatelji iz DVD Gojanec. Sladil je kratek pozdrav in nadaljevanje poti proti Varaždinu oziroma Gojancu. Na poti smo se ustavili pri predsedniku DVD Gojanec, na njegovem vikendu, po njihovem v goricah. Sprejem je bil zelo topel in prisrčen. Sledilo je nadaljevanje skozi vasi vse do vatrogasnega doma  Gojanec kamor smo prispeli po približno petih urah kolesarjenja. Tu je bil spet veličasten sprejem s sirenami in novinarji. Sledilo je pozdravljanje, slikanje, intervjuji … . Po kosilu smo si ogledali mesto Varaždin in poklicno gasilsko enoto. Nato je sledilo druženje z njihovimi člani do poznih večernih ur.

Naslednje jutro po obilnem zajtrku je prišel čas slovesa, ki je vedno vse prej kot lahko.Vse je potekalo po programu, in se zaključilo po pričakovanjih. Pozabili smo na potenje, na vzpone po klancih, na male prehodne krize. Ostali so le zelo lepi spomini, ki verjetno ne bodo nikoli splahneli. Naj omenim, da se že dogovarjamo za naslednje leto, da bi to pot ponovili.  V letošnjem letu pa nas čaka še pot do Logarske doline.

Na koncu se naj še zahvalim vsem donatorjem, ki so nam pomagali pri izvedbi te prekrasne poti.

Lokrovec, 18.08.201
PoveljnikPGDLokrovecDobrova  
gas.častnik II.st.Boris Zorinič

 

Slike so v galeriji

Gasilci PGD Lokrovec – Dobrova pripravili presenečenje svojemu članu, namestniku predsednika tov. Janku Turnšku ob njegovem jubileju – 60 let

V večernih urah  12. velikega srpana smo se v čudovitem vremenu pred gasilskim domom lepo urejenega kraja Lokrovec – Dobrova zbrali mnoge članice in člani ter številni gostje. Prišli so z gasilskimi vozili iz sosednjih društev ter pobratenih društev DVD Gojanec pri  Varaždinu in PGD Jarenine.

Sprevod s slavolokom, ki ga je nosila desetina gasilcev v delovnih uniformah pod poveljstvom predsednika Pavla  Stermecki,  in civilisti  je krenil proti domu Janka Turnška. Pridružili so se nam g. župan Bojan Šrot,  župnik g. Srečko Hren, predstavniki GZC, številni prijatelji, sorodniki,  vaščani in sosedje. Slavljenec,  g. Janko Turnšek,  nas je sprejel s solznimi očmi.

Presenečenje, ki so ga z vodnim curkom ( 60) pripravili gasilci pod vodstvom poveljnika društva tov. Borisa  Zoriniča  je dogajanju vdihnilo  dušo in popestrilo  celotno podobo druženja. Vaja je bila izvedena na visokem nivoju in je slavljencu izvabila solze v oči. Ganjen je sprejemal iskrena voščila in lepe želje ter spremljal postavljanje slavoloka.

Vsa slovesnost je po zaslugi dobrega sodelovanja vseh voditeljev , dopolnjevanjem in prijaznostjo vseh sodelujočih, pihalnega orkestra Strmec – Vojnik, pevcev – gasilskih veteranov  ter vseh zbranih, razveselila slavljenca Janka ob njegovi šestdeset letnici.

G. Janko ima velike zasluge prav za povezovanje in skupno dobro. Že dolga leta je opravljal delo voditelja in vse člane vzorno in prijateljsko povezoval. Več kot polovico svojega življenja je opravljal vodstvene funkcije v domačem gasilskem društvu, vsem okoli sebe je vlival zaupanje in jim dajal pogum. Ta njegova lastnost je tlakovala njegovo pot na pomembne položaje v gasilski zvezi.

Nadaljevalo se je prijetno druženje  na slavljenčevem domu. Vrhunska postrežba, ki jo je družina pod vodstvom soproge Marte odlično izpeljala, glasba ansambla, ki je poživljala dogajanje in zvabila na plesišče slavljenca s soprogo in mnoge druge,  ter ognjemet, ki je okronal dogajanje, so pustili v naših srcih in spominu neizbrisno sled.

Lokrovec, 15.08.2013                                                                                       Pripravil: Jože Počivavšek

Slike so v galeriji

Butara velikanka 2013

 

Navdih pomladi v gasilskem društvu Lokrovec – Dobrova je ustvarjalen duh v novem delovnem odboru in samem članstvu. Navezava gasilk in gasilcev s krajani in župnijo Sveti Duh je cilj, ki ga želimo s tovrstnimi akcijami  dosegati.  Ne samo, da gasilsko društvo odlično deluje in nastopa v operativnem smislu doma , med sosednjimi društvi in tudi v tujini, marveč z odrekanjem  in varčevanjem  ter strokovnim znanjem posameznikov z veliko zavestjo, ustvarjajo gasilci v kraju lepo življenje in zadovoljstvo ljudi. Le ti jim vračajo s pomočjo in soglasjem, s skrivnostno priljubljenostjo, saj so enotni in povezani udejanjili akcijo svetne nedelje, ki so jo umestili v letni program.

Pred svojim gasilskim domom so izdelali 21 m in pol dolgo butaro velikanko, ki so jo mlade gasilke okrasile z lepim cvetjem. Sprevod tridesetih  nosačev in mnogih  spremljevalcev, dveh gasilskih vozil v spremstvu mladega harmonikarja  z lepimi vižami, se je razvil po vasi proti župnijski cerkvi Svetega Duha v Celju. Tovrstno ustvarjalno izročilo je vse povezalo, saj so na mnogih mestih počivali od teže velikanke in bili toplo sprejeti in postreženi s strani krajanov in starih tradicionalnih gasilskih družin.

Pred cerkvijo Svetega Duha je sprevod pričakalo mnogo radovednežev, saj je postavitev take velikanke zahteven projekt, ki je pod poveljstvom g. Marjana Turnška potekal brez zapleta. Z dveh mest na strehi in iz zvonika so gasilci družno dvignili veličastno butaro, ki s svojo impozantno višino zbuja spoštovanje in kaže moč, ki se razvije  in raste iz sodelovanja! S svojo usmeritvijo proti nebu časti Stvarnika in prosi za Njegov blagoslov.

Uspeh so okronali s prijetnim druženjem in pogostitvijo na župnijskem dvorišču v dobrem razpoloženju, ki ga ni skalilo niti skoraj zimsko vreme, čeprav smo že zakorakali v pomlad. S tovrstnim ustvarjanjem želimo nadaljevati in povezovati tradicijo in krajane!

 Lokrovec, 25.3.2013

                                                                                                           Jože Počivavšek g.č.II.st

utrinki v galeriji

Božična zgodba 2013

 

Članice in člani prostovoljnega gasilskega društva Lokrovec – Dobrova so skupaj s krajani na božično popoldne uprizorili žive jaslice pod Dimčevim skednjem v Lokrovcu.

Uspeh predstave, ki je ponovno privabila veliko ljudi iz okoliških naselij sloni na veselju in druženju članov in članic, ki so s prostovoljnim delom dokazali, da jih kljub težkim časom njihovo delo bogati in povezuje.

Idejne zasnove so potekale že v mesecu novembru, najmlajši člani so izdelovali božično – novoletne okraske, starejši člani pa so pripravljali prireditveni  prostor, prepleskali in narisali ozadje jaslic, pripravili Jožefovo in Marijino bivališče ter prostore za živali.

Po končani dramatizaciji božične zgodbe, ki jo je popestrilo še ubrano petje božičnih pesmi vokalne skupine Cvet, je župnik g. Srečko Hren blagoslovil  jaslice.

Poskrbljeno je bilo tudi za vse obiskovalce, saj so se lahko okrepčali s toplimi napitki in prigrizki, ki so jih pripravile članice društva.

Žive jaslice so posebno doživetje tudi za najmlajše obiskovalce, saj  so lahko opazovali pastirce, ki so skrbeli za ovčke, osla in konja.

Osebe, ki so nastopile v božični zgodbi so z naslednjim dnem, nadomestile lutke v naravni velikosti. Jaslice bodo na ogled vse do 6. januarja.

Ker smo gasilci veseli tako množičnega obiska, ki združuje in povezuje ljudi v tem prazničnem času, bomo tudi v bodoče pripravili to prireditev.

 

PGD Lokrovec – Dobrova       

Mojca Križnik        

   utrinki v galeriji       

Postavitev mlaja

postavitevTako, kot se po starem običaju po celi Sloveniji za 1. Maj v počastitev praznika dela postavljajo mlaji in kurijo kresovi, smo se tudi gasilci člani PGD Lokrovec – Dobrova odločili, kot že nekaj let nazaj postaviti mlaj ( olupljena, s košatim vrhom in vencem okrašena, čim višja smreka) medtem, ko smo kurjenje kresa prepustili bifeju Pušn – šank, katerega lastnica je naša članica Tina Turnšek.

Sama postavitev je potekala malo drugače kot po navadi, saj smo na željo Celjske televizije, ki je posnela reportažo o postavitvi mlaja od določitve smreke s strani lastnika gozda, do postavitve oziroma  zaključka akcije, vse skupaj opravili v enem dnevu.

Včasih je akcija potekala dva dneva. Prvi dan podiranje in prevoz, drugi dan obdelava in postavitev.

Ekipa določena za postavitev mlaja je tako 27.04.2012 skupaj s ekipo CTV odšla v gozd gospodarja Marjana Turnška, kjer je nato začel postopek. Najprej ogled, nato odkaz, podiranje, delna obdelava, nalaganje, prevoz ( štirčenje ) do prostora postavitve, Sledila je končna obdelava –  priprava za postavitev, sama postavitev in seveda tudi zaključek z malico. Vse skupaj je trajalo slabe dve ure.

Tako kot je bilo lepo pogledati akcijo v živo, je bila tudi reportaža, ki smo si jo kasneje  ogledali na TV zelo dobra.

Utrinke akcije si lahko ogledate v galeriji.

Drago Lipovšek

Božična zgodba 2012

Nedelja, Božič, dan Kristusovega rojstva. Pripeljali smo se v Lokrovec pri Celju.

Sončno popoldne, tu in tam še bele krpe novozapadlega snega in praznično razpoloženje so povzročili, da je bil kraj opazen že od daleč. Mlado in staro je hitelo proti opuščeni kmetiji v središču vasi, kjer so mladi člani gasilskega društva postavili žive jaslice. S spominom na dogodek pred dobrimi dva tisoč leti, ki se v brezčasju neskončnosti še vedno dogaja in ga kot takega slovesno  obhajamo vsako leto, so poudarili pomen  praznika enotnosti in samostojnosti, ki je pred  enaindvajsetimi leti združil vse Slovence v odločitvi za svobodno, samostojno pot naroda. Prav gotovo je globoka vernost Slovencev pripomogla, da se nismo  prestrašili izziva, ki je bil pred nami!

Polurni program živih jaslic in ubranega petja so dopolnili domačini, člani PGD Lokrovec – Dobrova. Božično zgodbo je pripovedoval Boris Lipovšek, mlade gasilce pa  je vodil organizator živih jaslic Stermecki Pavel.  Poudarili  so pomen Božiča in sočasnost  dneva samostojnosti, kar je narekovalo izbor pesmi.

G. mag. Srečko Hren, župnik župnije Sveti  Duh v Celju, kamor zaselek Lokrovec spada, je blagoslovil jaslice in opomnil, da je prav, da današnjemu človeku ponudimo nekaj lepega, pristnega, duhovnega, kar  v tem zmaterializiranem svetu za marsikoga pomeni navdih in upanje v težkih časih.

V druženju ob toplih napitkih in prigrizku, ki so ga pripravili domačini, smo strnili vtise. Sporočilo Božiča, ki se prenaša že več kot  dva tisoč let , prinaša na svet upanje, saj se je vsemogočni Bog sklonil k človeku v njegovi majhnosti. Ko se je rodil kot nebogljen otrok v hlevu v ljubeči družini, kjer so ga našli preprosti pastirji in modri možje, se je približal vsakomur, če ga le želi  najti!  In prebivalci Lokrovca so ga našli. Enotni v pripravah in združeni v praznovanju, povezani medgeneracijsko, so zaživeli  mir svete noči . Ta mir naj napolni tudi naša srca in nas spodbudi, da sprejmemo poslanstvo, ki nam je ponujeno, in sporočilo upanja predamo generacijam, ki prihajajo!

Velika hvala mladim gasilkam in gasilcem PGD Lokrovec- Dobrova za njihova izjemna dejanja in dober zgled!

Lep pozdrav!

za  PGD Lokrovec-Dobrova
Jože Počivavšek g.č.II.st.
(slike Drago lipovšek)

Srečanje pobratenih gasilcev iz PGD Lokrovec-Dobrova (GZ Celje) in DVD Gojanec (VS Varaždin)

Srecanje-1Še vedno smo pod vplivom srečanja gasilcev iz Slovenije in Hrvaške, ki so pobrateni in vzorno sodelujejo in razmišljamo, kako doživljanje prenesti na papir in ga podeliti z drugimi enako mislečimi. Ko poskušamo občutja ubesediti, dogodke podoživljamo in tako nam je ponovno lepo. Jesen je s svojimi barvami spremenila podobo narave. Gozdovi in vinogradi so se odeli v pisana oblačila, kjer ne veš, katera barva je lepša. Sonce je v soboto, 15. Vinotoka s svojimi žarki božalo vso to lepoto in človek nehote zapoje hvalnico Stvarniku in zahrepeni po Njem, ki ga stvarstvo odseva; če so že njegova dela tako čudovita, kakšen neki je avtor vsega?!

Srecanje-2Naša tokratna zahvala je povezana s hvaležnostjo do vseh, ki so nas na naši poti toplo sprejeli in nas pogostili. Avtobus nas je izpred gasilskega doma v Lokrovcu odpeljal proti Podčetrtku,kjer smo opazili velik razcvet kraja, si ogledali etnološko zbirko pri našem članu Jožetu in po enournem druženju pot nadaljevali proti Kumrovcu na Hrvaškem,rojstnem kraju maršala TITA. Naši »pobratimi« iz DVD Gojanec, ki je kot predmestje Varaždina, so tja prispeli že pred nami. Po ogledu lepega starega jedra spominskega parka Kumrovec je sledila topla malica in prijateljski pogovori.

Srecanje-3Lepo je bilo poslušati gasilce pobratenega društva Gojanec in deliti prostor z ljudmi, ki so pripravljeni s svojim življenjem pričati, da so iskreni in veliki prijatelji. Tisti, ki že nekaj časa nismo bili v Kumrovcu, smo lahko opazili tudi velik napredek turizma. Pot nas je nadalje vodila v Krapino, kjer smo si ogledali staro mestno jedro ter muzej pračloveka. Bilo je posebno doživetje, nehote pomisliš na razvoj človeštva in dobre ter slabe strani le tega!

 

 

Srecanje-4Na tem izletu smo se postopoma že lahko navajali na sodelovanje v prihodnosti, ko bo tudi Hrvaška del EU. Pot nas je nadalje vodila v Đurmanec, ki prav tako sodeluje z Gojancem, kjer je lepemu sprejemu sledil ogled gasilskega doma in opreme. Bogato so nas postregli in spoznali smo mnogo dobrih ljudi in talentov, ki so se sami odkrivali pred nami. Ko poslušaš izpovedi drugih, tudi sam rasteš v dobrem!
V poznih popoldanskih urah smo prispeli v predmestje Varaždina Gojanec, kjer je naše pobrateno društvo. Vrhunske besede toplega sprejema so pustile bogastvo vtisov in človeške topline na udeležencih izleta. Ni potrebno posebej poudariti , da se je ob dobri kapljici in bogati postrežbi druženje za omizjem nadaljevalo pozno v noč! Srečanje smo zaključili z zahvalnimi besedami  tov. predsednika Janka Turnška, ki se je za dobro organizacijo srečanja zahvalil vsem, ki so sodelovali, še posebej predsedniku DVD Gojanec tov. Ister Zlatku. Srecanje-5Zahvalil se je za dobro sodelovanje, zaželel še boljše medsebojne odnose in društvu predal manjše spominsko darilo. Vsi zbrani smo z aplavzom navdušeno pritrjevali, saj so naša številna srečanja in medsebojna sodelovanja poslikana z mnogimi dogodki. Gostitelji so se predsedniku oddolžili s posebnim priznanjem VS Hrvaške in mislijo: »lepo je, kadar se srečaš s pozitivnimi ljudmi, kot so predsednik in člani gasilskega društva Lokrovec Dobrova!«

Ob povratku smo razmišljali o lepem dnevu in dan sklenili z mislijo, da bi bilo na svetu lepo, če bi vsi ravnali podobno kot naša pobratena društva!

Za PGD Lokrovec-Dobrova
Jože Počivalšek gas.č.II.stopnje
15. 10.2011