Gasilci smo kolesarili

Gasilci PGD Lokrovec-Dobrova in DVD Gojanec, iz sosednje Hrvaške se družimo že 25 let. Vsaj dvajset let imamo redna srečanja.  Leta 1988 in 1992 smo podpisali listino o pobratenju. Vsako srečanje je nekaj posebnega, naj bo to pri nas v Sloveniji  ali pri njih v okolici Varaždina.

Letos v začetku marca se je našemu poveljniku porodila ideja, da obiščemo naše prijatelje s kolesi. Stekle so priprave in dogovarjanja. V drugi polovici maja letos smo imeli srečanje pri nas. Takrat smo se dokončno dogovorili s člani DVD Gojanec  in določili datum kolesarjenja. Poti nazaj ni bilo več. Za podvig se nas je odločilo osem članov, vsi rekreativci. Vsak po svoje smo trenirali in nabirali moči za ta podvig. Pridobili smo nekaj sponzorjev, da nismo bremenili  finančna sredstva društva. Opremili smo se z kolesarskimi majicami in napisom na hrbtu, tako, da smo bili kot prava kolesarska ekipa. Imeli smo tudi spremstvo,  tehnično pomoč v slučaju okvar in pripravo malice.

Tako pripravljeni smo krenili na pot 16.8.2013 ob 6.09 izpred PGD Lokrovec-Dobrova. Pot nas je vodila preko  Vojnika, Frankolovega do Stranic, kjer smo imeli kratek postanek. Po nekaj minutah smo pot nadaljevali proti Slovenskim Konjicam in Slovenski Bistrici. Malo pred Pragerskim smo si vzeli čas za malico. Po okrepčilu smo nadaljevali pot preko Ptuja do mejnega prehode Zavrč. Tam smo imeli drugo večjo pavzo in v med mejnem  prostoru so se nam pridružili naši prijatelji iz DVD Gojanec. Sladil je kratek pozdrav in nadaljevanje poti proti Varaždinu oziroma Gojancu. Na poti smo se ustavili pri predsedniku DVD Gojanec, na njegovem vikendu, po njihovem v goricah. Sprejem je bil zelo topel in prisrčen. Sledilo je nadaljevanje skozi vasi vse do vatrogasnega doma  Gojanec kamor smo prispeli po približno petih urah kolesarjenja. Tu je bil spet veličasten sprejem s sirenami in novinarji. Sledilo je pozdravljanje, slikanje, intervjuji … . Po kosilu smo si ogledali mesto Varaždin in poklicno gasilsko enoto. Nato je sledilo druženje z njihovimi člani do poznih večernih ur.

Naslednje jutro po obilnem zajtrku je prišel čas slovesa, ki je vedno vse prej kot lahko.Vse je potekalo po programu, in se zaključilo po pričakovanjih. Pozabili smo na potenje, na vzpone po klancih, na male prehodne krize. Ostali so le zelo lepi spomini, ki verjetno ne bodo nikoli splahneli. Naj omenim, da se že dogovarjamo za naslednje leto, da bi to pot ponovili.  V letošnjem letu pa nas čaka še pot do Logarske doline.

Na koncu se naj še zahvalim vsem donatorjem, ki so nam pomagali pri izvedbi te prekrasne poti.

Lokrovec, 18.08.201
PoveljnikPGDLokrovecDobrova  
gas.častnik II.st.Boris Zorinič

 

Slike so v galeriji

Ta vnos je bil objavljen v aktivnosti. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.