Butara velikanka 2013

 

Navdih pomladi v gasilskem društvu Lokrovec – Dobrova je ustvarjalen duh v novem delovnem odboru in samem članstvu. Navezava gasilk in gasilcev s krajani in župnijo Sveti Duh je cilj, ki ga želimo s tovrstnimi akcijami  dosegati.  Ne samo, da gasilsko društvo odlično deluje in nastopa v operativnem smislu doma , med sosednjimi društvi in tudi v tujini, marveč z odrekanjem  in varčevanjem  ter strokovnim znanjem posameznikov z veliko zavestjo, ustvarjajo gasilci v kraju lepo življenje in zadovoljstvo ljudi. Le ti jim vračajo s pomočjo in soglasjem, s skrivnostno priljubljenostjo, saj so enotni in povezani udejanjili akcijo svetne nedelje, ki so jo umestili v letni program.

Pred svojim gasilskim domom so izdelali 21 m in pol dolgo butaro velikanko, ki so jo mlade gasilke okrasile z lepim cvetjem. Sprevod tridesetih  nosačev in mnogih  spremljevalcev, dveh gasilskih vozil v spremstvu mladega harmonikarja  z lepimi vižami, se je razvil po vasi proti župnijski cerkvi Svetega Duha v Celju. Tovrstno ustvarjalno izročilo je vse povezalo, saj so na mnogih mestih počivali od teže velikanke in bili toplo sprejeti in postreženi s strani krajanov in starih tradicionalnih gasilskih družin.

Pred cerkvijo Svetega Duha je sprevod pričakalo mnogo radovednežev, saj je postavitev take velikanke zahteven projekt, ki je pod poveljstvom g. Marjana Turnška potekal brez zapleta. Z dveh mest na strehi in iz zvonika so gasilci družno dvignili veličastno butaro, ki s svojo impozantno višino zbuja spoštovanje in kaže moč, ki se razvije  in raste iz sodelovanja! S svojo usmeritvijo proti nebu časti Stvarnika in prosi za Njegov blagoslov.

Uspeh so okronali s prijetnim druženjem in pogostitvijo na župnijskem dvorišču v dobrem razpoloženju, ki ga ni skalilo niti skoraj zimsko vreme, čeprav smo že zakorakali v pomlad. S tovrstnim ustvarjanjem želimo nadaljevati in povezovati tradicijo in krajane!

 Lokrovec, 25.3.2013

                                                                                                           Jože Počivavšek g.č.II.st

utrinki v galeriji

Ta vnos je bil objavljen v aktivnosti. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.