Srečanje pobratenih gasilcev iz PGD Lokrovec-Dobrova (GZ Celje) in DVD Gojanec (VS Varaždin)

Srecanje-1Še vedno smo pod vplivom srečanja gasilcev iz Slovenije in Hrvaške, ki so pobrateni in vzorno sodelujejo in razmišljamo, kako doživljanje prenesti na papir in ga podeliti z drugimi enako mislečimi. Ko poskušamo občutja ubesediti, dogodke podoživljamo in tako nam je ponovno lepo. Jesen je s svojimi barvami spremenila podobo narave. Gozdovi in vinogradi so se odeli v pisana oblačila, kjer ne veš, katera barva je lepša. Sonce je v soboto, 15. Vinotoka s svojimi žarki božalo vso to lepoto in človek nehote zapoje hvalnico Stvarniku in zahrepeni po Njem, ki ga stvarstvo odseva; če so že njegova dela tako čudovita, kakšen neki je avtor vsega?!

Srecanje-2Naša tokratna zahvala je povezana s hvaležnostjo do vseh, ki so nas na naši poti toplo sprejeli in nas pogostili. Avtobus nas je izpred gasilskega doma v Lokrovcu odpeljal proti Podčetrtku,kjer smo opazili velik razcvet kraja, si ogledali etnološko zbirko pri našem članu Jožetu in po enournem druženju pot nadaljevali proti Kumrovcu na Hrvaškem,rojstnem kraju maršala TITA. Naši »pobratimi« iz DVD Gojanec, ki je kot predmestje Varaždina, so tja prispeli že pred nami. Po ogledu lepega starega jedra spominskega parka Kumrovec je sledila topla malica in prijateljski pogovori.

Srecanje-3Lepo je bilo poslušati gasilce pobratenega društva Gojanec in deliti prostor z ljudmi, ki so pripravljeni s svojim življenjem pričati, da so iskreni in veliki prijatelji. Tisti, ki že nekaj časa nismo bili v Kumrovcu, smo lahko opazili tudi velik napredek turizma. Pot nas je nadalje vodila v Krapino, kjer smo si ogledali staro mestno jedro ter muzej pračloveka. Bilo je posebno doživetje, nehote pomisliš na razvoj človeštva in dobre ter slabe strani le tega!

 

 

Srecanje-4Na tem izletu smo se postopoma že lahko navajali na sodelovanje v prihodnosti, ko bo tudi Hrvaška del EU. Pot nas je nadalje vodila v Đurmanec, ki prav tako sodeluje z Gojancem, kjer je lepemu sprejemu sledil ogled gasilskega doma in opreme. Bogato so nas postregli in spoznali smo mnogo dobrih ljudi in talentov, ki so se sami odkrivali pred nami. Ko poslušaš izpovedi drugih, tudi sam rasteš v dobrem!
V poznih popoldanskih urah smo prispeli v predmestje Varaždina Gojanec, kjer je naše pobrateno društvo. Vrhunske besede toplega sprejema so pustile bogastvo vtisov in človeške topline na udeležencih izleta. Ni potrebno posebej poudariti , da se je ob dobri kapljici in bogati postrežbi druženje za omizjem nadaljevalo pozno v noč! Srečanje smo zaključili z zahvalnimi besedami  tov. predsednika Janka Turnška, ki se je za dobro organizacijo srečanja zahvalil vsem, ki so sodelovali, še posebej predsedniku DVD Gojanec tov. Ister Zlatku. Srecanje-5Zahvalil se je za dobro sodelovanje, zaželel še boljše medsebojne odnose in društvu predal manjše spominsko darilo. Vsi zbrani smo z aplavzom navdušeno pritrjevali, saj so naša številna srečanja in medsebojna sodelovanja poslikana z mnogimi dogodki. Gostitelji so se predsedniku oddolžili s posebnim priznanjem VS Hrvaške in mislijo: »lepo je, kadar se srečaš s pozitivnimi ljudmi, kot so predsednik in člani gasilskega društva Lokrovec Dobrova!«

Ob povratku smo razmišljali o lepem dnevu in dan sklenili z mislijo, da bi bilo na svetu lepo, če bi vsi ravnali podobno kot naša pobratena društva!

Za PGD Lokrovec-Dobrova
Jože Počivalšek gas.č.II.stopnje
15. 10.2011

Ta vnos je bil objavljen v aktivnosti. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.