Gasilsko kolesarjenje

Celje 20.7.2014

Najbolje, da začnem tako: ″ Kolesarska zgodba se nadaljuje″. Pred približno enim letom smo gasilci PGD Lokrovec-Dobrova na tej strani objavili kolesarski podvig s kolesom v Varaždin. Letos z veseljem objavljamo obisk naših pobratenih članov DVD Gojanec, ( kraj blizu Varaždina ) pri nas v Lokrovcu.
Naj spomnim, da se je na naših vsakoletnih srečanjih porodila ideja, da naše društvo s kolesi obišče pobrateno društvo DVD Gojanec blizu Varaždina. To se je zgodilo lani 16.8.2013.
Letos, pred kratkim poveljniku zazvoni telefon in na drugi strani: ″v soboto vas obiščemo s kolesi, če je možno″. Kratko presenečenje in odgovor: ″ni problema vas pričakujemo″. Stekla je akcija, kot pri gasilcih to poteka. Še isti dan so se začele priprave.
Srečanje se je zgodilo v soboto 19.7.2014. Naše pobratene gasilce smo s kolesi pričakali na Stranicah pri gostišču Jana, kjer smo si segli v roke, se pozdravili in se skupaj okrepčali z dobro malico. Pot nas je potem vodila preko Vitanja z ogledom vesoljskega centra. Tu smo skupaj občudovali dosežke našega rojaka Hermana Potočnika, kateremu je center tudi posvečen. Pot smo nadaljevali mimo Sotske, Nove cerkve, Vojnika in Šmartinskega jezera do Lokrovca. Tu smo se v našem gasilskem domu na kratko odpočili, se osvežili in se odpravili na kosilo v prekrasno okolje ob Šmartinsko jezero v gostišče Muzl. Po kosilu smo peš nadaljevali po poti čez most in ob jezeru do jezerske ladje s katero smo se tudi popeljali. Naši pobrateni člani in kolesarji so občudovali lepote Šmartinskega jezera z okolico. Po končani plovbi smo peš nadaljevali pot do Pušn šanka pr Tini, kjer smo se pri naši članici tudi osvežili s pijačo. Tako smo pot zaključili v našem gasilskem domu z večerjo in druženjem s ostalimi našimi člani. V znak spoštovanja in uspeha po opravljenem kolesarskem podvigu jim je naš predsednik Pavel Stermecki izročil kipec kolesarja v spomin na ta dogodek.
Dan je minil kot bi trenil. Noč se je spustila in naši prijatelji so v domu sladko zaspali. Zjutraj smo jih pričakali z zdravim kmečkim zajtrkom v naravnem okolju pod brezami. Sledile so zahvale, poslavljanja in pot nazaj v njihov Gojanec .
Kaj naj rečem na koncu, to srečanje ni samo obisk, je tudi dokaz naše kondicijske pripravljenosti, ki jo potrebujemo na intervencijah. Prekolesariti 120 KM v enem dopoldnevu ni ravno mačji kašelj, kot tudi zdržati nekaj ur na kakšnem požaru ali poplavi v zaščitni opremi. Smo pač prostovoljni Gasilci?

1

2

Ta vnos je bil objavljen v aktivnosti. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.