S kolesi v Logarsko dolino – 2017

Skupno kolesarjenje PGD LOKROVEC-DOBROVA in DVD GOJANEC iz Hrvaške v Logarsko dolino

V našem gasilskem društvu je kolesarjenje prisotno že vsaj trinajst let. Leta 2005 so se člani Pušnik Branko, Pliberšek Zvone in Fidler Sandi na hitro dogovorili, da bi se podali s kolesi v Logarsko dolino. V nekaj dneh so se vse dogovorili in prekolesarili pot od Celja do Logarske Doline ter nazaj. Takrat se še nobenemu ni sanjalo, da bo to kolesarjenje postalo tradicionalno. Vsako leto se za to pot odloči večje število članov.

Na pobudo poveljnika Borisa Zoriniča smo se 16.8.2013 s kolesi odpravili k našim pobratenim gasilcem v DVD Gojanec pri Varaždinu na Hrvaško. Že naslednje leto so nam kolesarski obisk vrnili in tako je tudi ta pot postala tradicionalna. Eno leto mi k njim, naslednje oni k nam.

V letu 2017 pa smo zadevo malo združili. Naše prijatelje iz DVD Gojanec smo povabili na skupno kolesarjenje v Logarsko dolino. Ob ideji so bili navdušeni. Določili smo samo še datum in akcija.

Dne 26.8.2017 je nekaj prijateljev iz DVD Gojanec prikolesarilo do našega gasilskega doma v Lokrovcu, nekaj pa se jih je pripeljalo z kombijem. Pripravili smo jim topel sprejem, večerjo, druženje in potem počitek.

Naslednje jutro, okoli šeste ure, smo skupaj pritisnili na pedala in krenili proti Logarski dolini. Sončno nedeljsko jutro je bilo prečudovito za kolesarjenje. Skupaj z našimi prijatelji smo uživali v prelepi naravi Savinjske doline. Po kratkih postankih v Mozirju, Ljubnem, Lučah, kjer smo se malo okrepčali, smo okoli dvanajste ure dosegli cilj – Logarska Dolina. Sledil je počitek, malica in še obisk slapa Rinka.

Naši prijatelji so bili navdušeni nad naravnimi lepotami teh krajev. Še posebej so občudovali slap Rinka in skalnate vrhove.

Žal, kar je lepo, hitro mine. Morali smo se vrniti proti domu. Zaradi časovne stiske smo kolesa naložili v kombije in se odpeljali na Frankolovo, kjer smo imeli pozno kosilo in se še malo družili.
 
Slovo po prečudovitem dnevu je bilo vse prej kot lahko. Ampak odločitev je je bila jasna, to bomo ponovili – ne enkrat, še mnogo mnogokrat …

 
Poveljnik
Boris Zorinič
 
-ogled slik v  galeriji
 

Ta vnos je bil objavljen v aktivnosti, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.