Srečanje gasilk – gasilcev veteranov GZ Celje + GZ Štore in prevzem veteranskega gasilskega praporja

Tradicionalno vsakoletno srečanje gasilk in gasilcev – veteranov, ki poteka pod pokroviteljstvom GZ Celje je bilo tokrat v organizaciji našega gasilskega društva Lokrovec – Dobrova v gasilskem domu v Lokrovcu. Srečanja se je udeležilo 107 veteranov iz 10 društev – 8 GZ Celje in 2 GZ Štore.

Društvo, ki srečanje organizira, prevzame tudi veteranski prapor v enoletno varstvo in (upajmo ) čim manjšo uporabo. Vrstni red prevzema poteka po abecednem seznamu društev, ki imajo veteranske enote.

Po krajšem kulturnem programu v izvedbi pionirjev domačega društva, poročilu predsednika komisije za veterane pri GZ Celje o delu veteranov, prevzemu praporja in podelitvi simboličnih nagrad tekmovalnim ekipam ( trojke ), ki so se pomerile v oblačenju bluze, metanju obročev in pitju s slamico ( po želji voda, sok, vino ) in najstarejši prisotni veteranki – najstarejšemu prisotnemu veteranu, je sledilo nekaj urno družabno srečanje, ki je potekalo v prijetnem vzdušju z željo, da se drugo leto v polnem številu srečamo na Lopati.

Navzoče je pozdravil tudi predsednik GZ Celje tov. Vinko Sentočnik in jim zaželel predvsem zdravja, sreče in uspehov v letu 2017.

Da smo veterani še kako dejavni, sta prikazala od prisotnih najstarejša veteranka, članica PGD Lokrovec-Dobrova tov. Pliberšek Anica, roj. 26.7.1934 ( 82 let ) in najstarejši prisoten veteran član PGD Ostrožno tov. Bandelj Bruno, roj. 7.10.1924 (92 let ). Tovariš Bruno je vsem prisotnim odlično zapel slovensko narodno pesem En starček…

Utrinki s prireditve so v galeriji.

Lokrovec, 25. 11. 2016 Za PGD Lokrovec – Dobrova
Drago Lipovšek

Otroška maškarada 2013 Lokrovec

 

Pust je čas, ki se ga najbolj veselijo otroci, saj se na ta dan lahko našemijo v maškare. Običaj izhaja iz pradavnine, ko so naši predniki verovali, da bodo na ta način pregnali zimo in priklicali pomlad.

Ta običaj pri gasilcih negujemo že vrsto let. Kljub sneženju je prišlo v soboto, 9. 2. 2013, s pričetkom ob 16. uri kar veliko otrok iz našega požarnega rajona.

Otroci so bili našemljeni v različne maske, prav tako tudi nekateri starši, še posebej je izstopala družina, ki so se našemili v zelo aktualno masko ,,granitne kocke,, z napisom GOTOF JE!

Poleg rajanja in plesa je pri nas že tradicionalno, da imamo pripravljene zanimive igre, v katere so vključeni otroci in starši. Vsaka zmagovalna skupina je dobila praktično nagrado (beležko, svinčnik, šilček, zvezek, bombice, nalepke…), tolažilna nagrada je bila balon in bombon.  Gasilsko društvo je poskrbelo, da je bila vsaka maska nagrajena s krofom in sokom.

Otroci so neizmerno uživali in rajali do poznih večernih ur.

 Mojca Križnik

                                                                        

Srečanje sterejših gasilcev – veteranov GZ Celje

24.11.2012 je komisija za veterane pri GZ Celje organizirala srečanje starejših gasilk in gasilcev v gostišču Medved v Škofji vasi.

Na vsakoletnem srečanju se izvede predaja praporja veteranov, ko ga v čuvanje in uporabo prejme ( po abecednem redu ) drugo društvo. Letos ga je  iz rok PGD Teharje  za naslednje obdobje 2013 – prejel PGD Trnovlje. Seveda je želja vseh, da ga uporabljamo samo v primeru proslav in ostalih veselih dogodkih. Žal pa je resnica včasih tudi drugačna.

Po predaji praporja, sledi pregled dela veteranov v iztekajočem se letu, predstavitev programa dela za naslednje obdobje, večerja in v nadaljevanju veselo razpoloženje pospremljeno z glasbo in plesom, kjer veteranke in veterani dokažejo, da so še vedno mladi, polni volje in energije.

Vse navzoče je pozdravil tudi predsednik GZ Celje tov. Vinko Sentočnik, se zahvalil za opravljeno delo in zaželel uspehov, predvsem pa zdravja v prihajajočem letu 2013.

Kot vsako leto, smo tudi letos s skromnim darilom počastili najstarejšo in najstarejšega izmed udeleženih gasilk in gasilcev.Letos je ta čast pripadla tovarišici Anici Pliberšek članici PGD Lokrovec – Dobrova in tovarišu Klajnšek Juretu članu PGD Trnovlje.

Glede na to, kako sta se ob skladbi namenjeni njima v čast zavrtela, bi dejali, da sta najmlajša izmed udeležencev.

Ob tej priliki bi se zahvalili predsedniku komisije za veterane pri GZ Celje tov. Naglič Maksu in predsedniku GZ Celje tov. Sentočnik Vinku za organizacijo in izvedbo srečanja, ki je zahvala, predvsem pa spodbuda za delo v bodoče.

Drago Lipovšek

Materinski dan

V soboto, 24. Marca 2012 smo v društvu organizirali sedaj že tradicionalno prireditev – materinski dan. Mladina v društvu, pionirke, pionirji, mladinke in mladinci so pod skrbnim vodstvom članice Mojce Križnik pripravili približno enourni kulturni program.

Vsako leto se vabilu odzove okrog sto žensk – mater, ki z velikim navdušenjem spremljajo in v veselem razpoloženju s ploskanjem nagradijo trud najmlajših.

Po kulturnem programu vse udeleženke društvo pogosti s skromno zakusko in glasbo tako, da se druženje zavleče dolgo v noč.

Za uspešno izvedbo proslave, gre zahvala vsem nastopajočim, predvsem pa njihovi mentorici Mojci Križnik. Utrinke s proslave si lahko ogledate v galeriji.

Drago lipovšek

Gasilska veselica

veselicaV mesecu juniju, točno 30. 06.2012 smo na prostoru pri gasilskem domu v Lokrovcu organizirali in izvedli gasilsko veselico z hitrostnim tekmovanjem za pokal Lokrovca- Dobrove in bogatim srečelovom. Za ples je poskrbel ansambel SPEV.

Hitrostno tekmovanje se je s pričetkom ob 17 uri in udeležbo več kot desetimi  ekipami odvijalo na parkirnem prostoru pri cerkvi sv. Duha. Po tekmovanju je ob 18 uri sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov, ter od 19 ure dalje veselica.

Moramo reči, da smo s obiskom in rezultati veselice lahko glede na situacijo, ki je prisotna v Sloveniji zadovoljni.

Prav tako ni bilo večjih problemov pri izvedbi, saj so vsi zadolženi svoje naloge opravili dobro.

Utrinki v galeriji.

Drago Lipovšek