Postavitev mlaja

postavitevTako, kot se po starem običaju po celi Sloveniji za 1. Maj v počastitev praznika dela postavljajo mlaji in kurijo kresovi, smo se tudi gasilci člani PGD Lokrovec – Dobrova odločili, kot že nekaj let nazaj postaviti mlaj ( olupljena, s košatim vrhom in vencem okrašena, čim višja smreka) medtem, ko smo kurjenje kresa prepustili bifeju Pušn – šank, katerega lastnica je naša članica Tina Turnšek.

Sama postavitev je potekala malo drugače kot po navadi, saj smo na željo Celjske televizije, ki je posnela reportažo o postavitvi mlaja od določitve smreke s strani lastnika gozda, do postavitve oziroma  zaključka akcije, vse skupaj opravili v enem dnevu.

Včasih je akcija potekala dva dneva. Prvi dan podiranje in prevoz, drugi dan obdelava in postavitev.

Ekipa določena za postavitev mlaja je tako 27.04.2012 skupaj s ekipo CTV odšla v gozd gospodarja Marjana Turnška, kjer je nato začel postopek. Najprej ogled, nato odkaz, podiranje, delna obdelava, nalaganje, prevoz ( štirčenje ) do prostora postavitve, Sledila je končna obdelava –  priprava za postavitev, sama postavitev in seveda tudi zaključek z malico. Vse skupaj je trajalo slabe dve ure.

Tako kot je bilo lepo pogledati akcijo v živo, je bila tudi reportaža, ki smo si jo kasneje  ogledali na TV zelo dobra.

Utrinke akcije si lahko ogledate v galeriji.

Drago Lipovšek

Ta vnos je bil objavljen v aktivnosti. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.