Gasilci PGD Lokrovec – Dobrova pripravili presenečenje svojemu članu, namestniku predsednika tov. Janku Turnšku ob njegovem jubileju – 60 let

V večernih urah  12. velikega srpana smo se v čudovitem vremenu pred gasilskim domom lepo urejenega kraja Lokrovec – Dobrova zbrali mnoge članice in člani ter številni gostje. Prišli so z gasilskimi vozili iz sosednjih društev ter pobratenih društev DVD Gojanec pri  Varaždinu in PGD Jarenine.

Sprevod s slavolokom, ki ga je nosila desetina gasilcev v delovnih uniformah pod poveljstvom predsednika Pavla  Stermecki,  in civilisti  je krenil proti domu Janka Turnška. Pridružili so se nam g. župan Bojan Šrot,  župnik g. Srečko Hren, predstavniki GZC, številni prijatelji, sorodniki,  vaščani in sosedje. Slavljenec,  g. Janko Turnšek,  nas je sprejel s solznimi očmi.

Presenečenje, ki so ga z vodnim curkom ( 60) pripravili gasilci pod vodstvom poveljnika društva tov. Borisa  Zoriniča  je dogajanju vdihnilo  dušo in popestrilo  celotno podobo druženja. Vaja je bila izvedena na visokem nivoju in je slavljencu izvabila solze v oči. Ganjen je sprejemal iskrena voščila in lepe želje ter spremljal postavljanje slavoloka.

Vsa slovesnost je po zaslugi dobrega sodelovanja vseh voditeljev , dopolnjevanjem in prijaznostjo vseh sodelujočih, pihalnega orkestra Strmec – Vojnik, pevcev – gasilskih veteranov  ter vseh zbranih, razveselila slavljenca Janka ob njegovi šestdeset letnici.

G. Janko ima velike zasluge prav za povezovanje in skupno dobro. Že dolga leta je opravljal delo voditelja in vse člane vzorno in prijateljsko povezoval. Več kot polovico svojega življenja je opravljal vodstvene funkcije v domačem gasilskem društvu, vsem okoli sebe je vlival zaupanje in jim dajal pogum. Ta njegova lastnost je tlakovala njegovo pot na pomembne položaje v gasilski zvezi.

Nadaljevalo se je prijetno druženje  na slavljenčevem domu. Vrhunska postrežba, ki jo je družina pod vodstvom soproge Marte odlično izpeljala, glasba ansambla, ki je poživljala dogajanje in zvabila na plesišče slavljenca s soprogo in mnoge druge,  ter ognjemet, ki je okronal dogajanje, so pustili v naših srcih in spominu neizbrisno sled.

Lokrovec, 15.08.2013                                                                                       Pripravil: Jože Počivavšek

Slike so v galeriji

Ta vnos je bil objavljen v aktivnosti. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.