Turnšek Marjanu za 60 let

 

Okrogli jubilej – 60 letnico – je 12. septembra praznoval naš Marjan Turnšek, član, podpoveljnik gasilske enote 2. kategorije in predsednik komisije za veterane PGD Lokrovec – Dobrova.
Toničev Marjan, kot ga domačini imenujemo (turnškovi domačiji se po domače reče pri Tonič) se je gasilstvu zapisal že davnega leta 1967, ko je stopil po očetovih in bratovih stopinjah in se včlanil v takratno gasilsko društvo Lokrovec, katerega član je še danes.
Kljub temu, da je že v rani mladosti prevzel kmetijo svojih staršev in je s svojim delom, izobraževanjem in izpopolnjevanjem na področju kmetijstva skrbel za razvoj kmetije je vedno našel čas za delo in izobraževanje v gasilstvu.
Od leta 1974 ko je opravil izpit za gasilca, je nadaljeval z izobraževanjem vse do leta 2002, ko je pridobil naziv gasilskega častnika II. stopnje. Vmes je opravil še tečaje za vodjo enote, strojnika in tečaj za sodnika gasilskih in gasilsko-športnih disciplin. Vsa leta operativnega dela v društvu, je kot član vseh kategorij desetin sodeloval na različnih tekmovanjih, kot mentor skrbel za razvoj in izpopolnjevanje mladih, danes pa so njegova skrb veteranke in veterani.
Ogromno ur dela je vložil v izgradnjo gasilskega doma in okolice. Včasih se je velikokrat dolgo v noč slišalo petje njegove žage za les, kjer je nastajalo ostrešje za dom, za hiše krajanov in ne nazadnje za ostrešje gasilskega doma DVD Gojanec pri Varaždinu.
Za svoje delo v gasilstvu je prejel številna priznanja, plakete, zahvale in diplome, med katerimi so tiste najpomembnejše gasilsko odlikovanje II. in I. stopnje in gasilska plamenica III. in II. stopnje.
Kako širok, velik in pomemben je njegov prispevek pri delu v gasilstvu, kmetijstvu, družbenopolitičnem življenju, za delo v KS Ostrožno in samem kraju je priznanje mestne občine Celje, saj je v letu 2015 prejel bronasti grb mesta Celja.
Dragi Matjan, članice in člani PGD Lokrovec – Dobrova smo veseli in ponosni, da si naš član, da smo tvoji prijatelji, da še vedno poiščeš čas za pomoč in prenos svojega bogatega znanja na mlajše, ki prihajajo za tabo.
Vsi skupaj ti ob tvojem velikem jubileju želimo vse najboljše, predvsem zdravja, sreče, zadovoljstva in uspehov na vseh področjih dela in seveda osebnem – družinskem življenju. Vsekakor pa ne pozabi na nedeljske dopoldneve v gasilskem domu, da bomo skupaj komu nazdravili, kaj pametnega dorekli in tu pa tam poizkusili, če so salame že suhe.

Lokrovec, 13. September 2016                                                                                                                                                                                                 za PGD Lokrovec – Dobrova     Drago Lipovšek

Ta vnos je bil objavljen v jubileji. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.