Srečanje gasilk – gasilcev veteranov GZ Celje + GZ Štore in prevzem veteranskega gasilskega praporja

Tradicionalno vsakoletno srečanje gasilk in gasilcev – veteranov, ki poteka pod pokroviteljstvom GZ Celje je bilo tokrat v organizaciji našega gasilskega društva Lokrovec – Dobrova v gasilskem domu v Lokrovcu. Srečanja se je udeležilo 107 veteranov iz 10 društev – 8 GZ Celje in 2 GZ Štore.

Društvo, ki srečanje organizira, prevzame tudi veteranski prapor v enoletno varstvo in (upajmo ) čim manjšo uporabo. Vrstni red prevzema poteka po abecednem seznamu društev, ki imajo veteranske enote.

Po krajšem kulturnem programu v izvedbi pionirjev domačega društva, poročilu predsednika komisije za veterane pri GZ Celje o delu veteranov, prevzemu praporja in podelitvi simboličnih nagrad tekmovalnim ekipam ( trojke ), ki so se pomerile v oblačenju bluze, metanju obročev in pitju s slamico ( po želji voda, sok, vino ) in najstarejši prisotni veteranki – najstarejšemu prisotnemu veteranu, je sledilo nekaj urno družabno srečanje, ki je potekalo v prijetnem vzdušju z željo, da se drugo leto v polnem številu srečamo na Lopati.

Navzoče je pozdravil tudi predsednik GZ Celje tov. Vinko Sentočnik in jim zaželel predvsem zdravja, sreče in uspehov v letu 2017.

Da smo veterani še kako dejavni, sta prikazala od prisotnih najstarejša veteranka, članica PGD Lokrovec-Dobrova tov. Pliberšek Anica, roj. 26.7.1934 ( 82 let ) in najstarejši prisoten veteran član PGD Ostrožno tov. Bandelj Bruno, roj. 7.10.1924 (92 let ). Tovariš Bruno je vsem prisotnim odlično zapel slovensko narodno pesem En starček…

Utrinki s prireditve so v galeriji.

Lokrovec, 25. 11. 2016 Za PGD Lokrovec – Dobrova
Drago Lipovšek

Ta vnos je bil objavljen v Neuvrščeni, prireditve. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.