Srečanje sterejših gasilcev – veteranov GZ Celje

24.11.2012 je komisija za veterane pri GZ Celje organizirala srečanje starejših gasilk in gasilcev v gostišču Medved v Škofji vasi.

Na vsakoletnem srečanju se izvede predaja praporja veteranov, ko ga v čuvanje in uporabo prejme ( po abecednem redu ) drugo društvo. Letos ga je  iz rok PGD Teharje  za naslednje obdobje 2013 – prejel PGD Trnovlje. Seveda je želja vseh, da ga uporabljamo samo v primeru proslav in ostalih veselih dogodkih. Žal pa je resnica včasih tudi drugačna.

Po predaji praporja, sledi pregled dela veteranov v iztekajočem se letu, predstavitev programa dela za naslednje obdobje, večerja in v nadaljevanju veselo razpoloženje pospremljeno z glasbo in plesom, kjer veteranke in veterani dokažejo, da so še vedno mladi, polni volje in energije.

Vse navzoče je pozdravil tudi predsednik GZ Celje tov. Vinko Sentočnik, se zahvalil za opravljeno delo in zaželel uspehov, predvsem pa zdravja v prihajajočem letu 2013.

Kot vsako leto, smo tudi letos s skromnim darilom počastili najstarejšo in najstarejšega izmed udeleženih gasilk in gasilcev.Letos je ta čast pripadla tovarišici Anici Pliberšek članici PGD Lokrovec – Dobrova in tovarišu Klajnšek Juretu članu PGD Trnovlje.

Glede na to, kako sta se ob skladbi namenjeni njima v čast zavrtela, bi dejali, da sta najmlajša izmed udeležencev.

Ob tej priliki bi se zahvalili predsedniku komisije za veterane pri GZ Celje tov. Naglič Maksu in predsedniku GZ Celje tov. Sentočnik Vinku za organizacijo in izvedbo srečanja, ki je zahvala, predvsem pa spodbuda za delo v bodoče.

Drago Lipovšek

Ta vnos je bil objavljen v prireditve. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.