Jožetu Počivavšku za 60 let

V  marcu oziroma točno 22.03.2012 je naš član Jože Počivavšek dopolnil lep jubilej – 60 let.

Četrtek 22. Marca  2012 je bil lep sončen dan, ko smo se člani PGD Lokrovec-Dobrova s kombijem odpravili na drugi konec Slovenije, v prelepi turistični kraj Podčetrtek, kjer domuje na izredno lepo urejeni in turistično usmerjeni domačiji v krogu svoje družine naš dolgoletni član in prijatelj Jože Počivavšek.

Jože se je že kot pionir zapisal gasilstvu in je skozi vsa leta trdega in neumornega dela ter rednega izobraževanja pridobil čin gasilski častnik II. Stopnje. Res je in je tudi razumljivo, da je zaradi krajevne oddaljenosti manj delaven na operativnem področju, so pa zato neprecenljive vrednosti njegove bogate misli in lepe besede, ki jih v obliki zapisov o naših prireditvah preslika na papir. Zelo pomembna in cenjena je njegova pomoč pri organizaciji samih prireditev, zbiranju prostovoljnih prispevkov, iskanju sponzorjev – donatorjev, katerih je v  teh težkih časih vse manj. Vitrine v njegovem domu krasijo poleg tisočerih predmetov neprecenljive zgodovinske vrednosti tudi številne diplome, pohvale in priznanja, ki jih je prejel za svoj prispevek k razvoju in napredku gasilstva.

Namen našega obiska je bil, presenetiti Jožeta, mu stisniti roko in zaželeti, še mnogo let zdravja in sreče v krogu družine, gasilcev, med svojo bogato zbirko starih predmetov,  v bližini konjev in vinograda. Presenečenje je uspelo, saj se je veselo razpoloženje ob harmoniki in pesmi zavleklo dolgo v noč.

Jože, najenostavneje je reči hvala za vse in še na mnoga leta.

Lokrovec, 22.03.2012
za PGD Lokrovec – Dobrova
Drago Lipovšek

Ta vnos je bil objavljen v jubileji. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.