Tonetu Kuzmanu za 60 let

Tona, kot ga kličemo gasilci in prijatelji  je v mesecu maju točno 17.05.2012 praznoval lep jubilej – 60 let.

Kot 20 letni mladenič je 28. avgusta Leta 1972 vstopil med gasilce in postal član Gasilskega društva Lokrovec. Vsa leta, vse do bližajoče se letošnje upokojitve  je aktivno – pa čeprav mu služba voznika ni  dopuščala veliko prostega časa – sodeloval pri delu, pripravi in organizaciji raznih prireditev, urejanju okolice, izgradnji gasilskega doma in restavriranju stare opreme. Tako danes prva društvena  60 let stara 800 litrska črpalka  znamke Rozenbauer  obnovljena krasi pročelje doma.

Vsa leta dela in obstoja Moškega pevskega zbora je bil je bil njegov nepogrešljivi član, saj je s svojo vedrino, dobrim glasom in humorjem veliko prispeval k dobremu delovanju  zbora.

Leta 1996 je pridobil čin gasilca I. stopnje in leta 2007 čin gasilca II. stopnje.  Za svoje delo je prejel značke za 10, 20 in 30 let, priznanje Gasilske zveze Celje II. stopnje in diplomo – priznanje za pomoč in požrtvovalno delo pri poplavi.

Tone, za tvoj jubilej ti gasilke in gasilci PGD Lokrovec-Dobrova iskreno čestitamo, želimo veliko zdravja in dolgoletnega druženja z nami.

 Lokrovec, 22.05.2012
za PGD Lokrovec – Dobrova
Drago Lipovšek

Ta vnos je bil objavljen v jubileji. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.