Janku Turnšku za 60 let

Okrogli jubilej – 60  letnico – je 13. avgusta praznoval naš Janko Turnšek, član in namestnik predsednika PGD Lokrovec – Dobrova.

Janko, ali kot mu mnogi domačini radi rečemo  Tuničev Janez (turnškovi domačiji se po domače reče pri Tunič) se je gasilstvu zapisal že davnega leta 1967, ko je stopil po očetovi stopinjah in se včlanil v takratno gasilsko društvo Lokrovec. Njegov podpis na pristopni izjavi je za njega pomenil, da se je gasilstvu zapisal kot pravimo z dušo in telesom.

Njegovo delo v gasilstvu pa je vse od takrat pa do danes bilo nekako v skladu z njegovim nemirnim duhom, kar pomeni biti nenehno v gibanju, iskati nekaj novega, učinkovitejšega oziroma boljšega, vso pridobljeno znanje, prakso in izkušnje pa posredovati mladim v gasilstvu, sodelavcem v podjetju, prijateljem doma in onstran meja.

Težko je v nekaj vrsticah opisati vso njegovo petinštiridesetletno delo in aktivnosti v gasilstvu. Z nenehnim neumornim delom in izobraževanjem je pridobil veliko specialnosti, opravil razne tečaje in dosegel čin visoki gasilski častnik II. stopnje.

Opravljal je številne najodgovornejše operativne funkcije kot so: poveljnik gasilske enote 2. kategorije, poveljnik GZ, regijski poveljnik, član poveljstva GZS in štaba operative GZS.Poleg operativnih, je tu še veliko pomembnih organizacijskih funkcij: predsednik GD, predsednik nadzornega odbora GD, član upravnega in izvršilnega odbora GZ, član upravnega in izvršilnega odbora GZS, podpredsednik GZS. Danes je namestnik predsednika in član upravnega odbora GD, član upravnega in izvršilnega odbora GZ in član upravnega odbora GZS.

Njegov dom danes lepšajo in krasijo številna priznanja, pohvale, diplome in plakete, med katerimi so tiste najpomembnejše gasilsko odlikovanje II. in I. stopnje, gasilska plamenica III., II. in I. stopnje, bronasti in srebrni znak civilne zaščite, odlikovanje za posebne zasluge, priznanje Matevža Haceta….

Dragi Janko, članice in člani PGD Lokrovec – Dobrova smo ponosni, da si naš član, da poleg obilo dela in skrbi za vsa podjetja, ki jih vodiš in družino poiščeš še čas za delo v društvu, pomoč in prenos svojega bogatega znanja na mlado generacijo, ki prihaja za tabo.

Vsi skupaj, pa ti ob tvojem velikem jubileju še enkrat želimo vse najboljše, veliko zdravja, sreče in zadovoljstva tako v gasilstvu kot osebnem življenju in , da bi se še mnogo let ob nedeljah dopoldne dobivali v našem gasilskem domu, komu nazdravili in kaj pametnega pogruntali. Pa ne pozabi na bučnice.  

Lokrovec, 22.03.2012
                                   
za PGD Lokrovec -Dobrova
Drago Lipovšek

 

Ta vnos je bil objavljen v jubileji. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.