Emilu Žlendru za 70 let

 

Okrogli jubilej – 70 letnico – je 23. oktobra praznoval Emil Žlender, član upravnega odbora, predsednik komisije za odlikovanja in priznanja, veteran in častni član PGD Lokrovec – Dobrova.
Emil se je gasilstvu zapisal že pred dobrimi dvainpetdesetimi leti, natančneje 1.3.1961 leta, ko je kot član kolektiva tovarne emajlirane posode EMO Celje vstopil v takratno industrijsko gasilsko društvo EMO Celje.

Na osnovi svojega vestnega ter neumornega dela in nenehnega strokovnega izobraževanja je leta 2002 prejel čin višji gasilski častnik II. stopnje. Opravil je vrsto tečajev kot so: tečaj za vodjo enote in enot, tečaj za reševalca ob nesrečah z nevarnimi snovmi, tečaj za strojnika in tečaj za sodnika gasilskih in gasilsko – športnih disciplin.

Opravljaj je številne odgovorne operativne in organizacijske funkcije. Bil je poveljnik in predsednik IGD Emo Celje, podpredsednik in predsednik PGD Lokrovec – Dobrova in predsednik komisije za odlikovanja in priznanja pri GZ Celje. Danes je član komisije za veterane in član UO pri GZ Celje ter predsednik komisije za odlikovanja in priznanja in član UO PGD Lokrovec – Dobrova.

Za vso svoje dolgoletno delo je prejel številna priznanja, plakete in diplome med drugimi gasilsko odlikovanje III. stopnje, gasilska plamenica II. in I. stopnje,odlikovanje za hrabrost, odlikovanje za posebne zasluge, srebrna medalja in srebrna gasilska zvezda Hrvaške, plaketa veterana in še bi lahko naštevali.

Emil, članice in člani PGD Lokrovec – Dobrova se še kako zavedamo, da smo imeli veliko srečo, da te je sicer žalostna situacija zapiranja in prenehanje delovanja nekoč ponosa slovenske industrije EMO Celje (z zapiranjem tovarne je prenehalo tudi delovanje IGD EMO) in seveda osebno prijateljstvo z našim članom Jankom Turnškom iz čisto drugega konca Celja pripeljala v Lokrovec.
S tvojim prihodom v društvo je na osnovi intenzivnega izobraževanja zaživelo operativno delo, Obudil si desetino deklet, ki je že v letih 1951-52 bila ena izmed najboljših v Sloveniji, da so pričele ponovno vaditi in tekmovati kot desetina veterank in ponovno postale ene izmed najboljših – tudi med moškimi ekipami – v Sloveniji. Pričela je delovati in tekmovati moška desetina veteranov, žensko »A« desetino pa si popeljal do tretjega mesta v Sloveniji.
Lahko rečemo, da si s sabo prinesel prijateljsko sodelovanje med nekoč IGD EMO – PGD Jarenina, danes PGD Lokrovec Dobrova – PGD Jarenina.

Dragi Emil, članice in člani PGD Lokrovec – Dobrova, ti ob tvojem jubileju želimo predvsem veliko zdravja, zadovoljstva in sreče v družinskem kot tudi gasilskem življenju.

Na zdravje, še na mnoga leta!

Lokrovec, 2.11.2013 
                                                                            
za PGD Lokrovec – Dobrova
Drago Lipovšek

Ta vnos je bil objavljen v jubileji. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.