AKTIVNOSTI PGD LOKROVEC – DOBROVA V MESECU POŽARNE VARNOSTI

Kratka predstavitev društva:

Društvo je bilo ustanovljeno leta 1947 kot gasilska četa LOKROVEC in delovalo v sestavu gasilskega društva Gaberje. To ime je nosili do leta 1950 ko se je preimenovalo v gasilsko društvo LOKROVEC. Do takrat se je zgradil gasilski dom in nabavila najnujnejša potrebna oprema med drugim tudi prvo vozilo in motorna brizgalna. Leta 1950 je tudi dobilo dovoljenje za samostojno delovanje.

Leta 1976 se je društvo preimenovalo iz gasilskega društva v PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO LOKROVEC-DOBROVA, katero ime nosi še danes.

Podrobno predstavitev, dejavnosti v društvu in ostale informacije si lahko preberete  na straneh »o društvu«, »novice« in ogledate na strani »galerija«.

Mesec požarne varnosti:

Mesec oktober je eden najlepših jesenskih mesecev. Drevesa in gozdovi se obarvajo v lepe jesenske barve, z vrtov, polj in sadovnjakov pobiramo dobrine za ozimnico. In ravno ta mesec smo si gasilci izbrali za svojega tako imenovan mesec požarne varnosti. V tem mesecu se gasilci malo bolj posvetimo vam krajanom, da vam približamo več preventivnih aktivnosti v smislu preprečevanja požarov in nesreč. Trudimo se prikazati kako izgleda naše delo na intervenciji potem ko mimo vas drvimo z prižganimi modrimi lučmi in sirenami.

Dan odprtih vrat:

Kot že nekaj let bomo tudi letos gasilci za vas odprli svoja vrata, da vam pokažemo kaj smo v tem letu naredili in kaj še bomo. Na nek način bi se vam radi zahvalili za pomoč, ki nam jo nudite. Naj si bo to z denarnimi prispevki ob koncu leta ko vam prinesemo koledar, z vašim obiskom naših prireditev ali kako drugače.

Svoja vrata bomo odprli v nedeljo 27.10.2013 ob 9.00 uri. Na dnevu odprtih vrat vam bomo pokazali dosežke iz tekmovanj, ki so bila v letošnjem letu. Naše pionirke, ki so bile dvakrat zlate , vam bodo prikazale svojo vajo.

Za vas bomo prikazali kako ravnati, ko se na štedilniku pregreje in vžge olje. Kaj se zgodi, če ga poskušamo pogasiti z vodo in kako ga najlažje pogasimo. Kaj storiti če, če nam ob menjavi plinske jeklenke zagori plin. Sami boste lahko poskusili gašenje z gasilnimi aparati. Pripravili vam bomo kratko predavanje z naslovom elektrika v gospodinjstvu in na kmetiji.

Ogledali si boste našo tehniko, vaše najmlajše pa bomo popeljali z gasilskim avtomobilom.

To se bo odvijalo v gasilskem domu in na igrišču od 9.00-13.00 ure.

Popoldne ob 16.00 pa vas vabimo na ogled večje taktične vaje ob pomoči prostovoljnih gasilskih društev v sektorju in PGD Ostrožno. Vaja se bo izvajala na kmetiji Pavlič na Dobrovi, 150m od Pušn šanka pri Tini proti jezeru tik ob cesti. Predpostavka vaje je požar v delavnici, ki zajeme celo poslopje in reševanje poškodovanih gasilcev. Pri tej vaji imamo namen pokazati nepravilnosti, ki se dogajajo ob vsakodnevnih opravilih na naših domovih, pravilen postopek javljanja nesreča na OKC.

Vaja bo komentirana preko ozvočenja, da si boste lažje predstavljali delo nas gasilcev.

Sama vaja je grobo predstavljena, več pa boste sami videli na ogledu, zato vas še enkrat povabim na ogled. Vaja bo ob vsakem vremenu, saj gasilci ne izbiramo niti vremena, niti nesreče.

Mi se bomo potrudili, da vam našteto čim bolje predstavimo, vas pa vljudno vabimo, da ta dan nekako posvetite druženju z nami.

Mi vas pričakujemo 27.10. ob 9.00 uri. Z gasilskim pozdravom,

 

N A  P O M O Č!

 

Poveljnik Društva:

Boris Zorinič G.Č.II.st.

Ta vnos je bil objavljen v Neuvrščeni. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.